F-16 VIPER: Η Ταϊβάν παρέλαβε το 100στό αναβαθμισμένο μαχητικό της - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

F-16 VIPER: Η Ταϊβάν παρέλαβε το 100στό αναβαθμισμένο μαχητικό της

F-16 VIPER: I Taivan parelave to 100sto anavathmismeno machitiko tis

Το 100ο μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ταιβάν που αναβαθμίστηκε στην έκδοση Viper, προσγειώθηκε σε αεροπορική βάση στην κομητεία Χουαλιέν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Καθώς η Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLAAF) στέλνει τα αεροσκάφη της στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν (ADIZ) σε σχεδόν καθημερινή βάση, η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν αναγκάστηκε να απογειώσει αεροσκάφη για να αναχαιτίσει τα κινεζικά αεροπλάνα και να  παρακολουθούν τις δραστηριότητές τους. Στις 25 Δεκεμβρίου, ένας μεγάλος αριθμός 71 αεροσκαφών της PLAAF εμφανίστηκε στην περιοχή κοντά στην Ταϊβάν.

Προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες αεράμυνας, η Πολεμική Αεροπορία άρχισε να αναβαθμίζει τα 141 μαχητικά της F-16 A/B σε επίπεδο «Viper», εξοπλισμένα με πιο προηγμένα συστήματα ραντάρ και υπολογιστών.

Το 100ο πλήρως αναβαθμισμένο τζετ προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Hualien το απόγευμα της Παρασκευής μετά την τρίτη και τελευταία δοκιμαστική πτήση του στην Aerospace Industrial Development Corporation (AIDC) στο Taichung την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει το πρόγραμμα της αναβάθμισης των μαχητικών ,το πρωί της Παρασκευής φέρεται να παρέλαβε το τελευταίο μονοθέσιο F-16A Fighting Falcon που θα υποβληθεί σε αλλαγές, με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως το 2023. Τα εκσυγχρονισμένα μαχητικά αεροσκάφη θα σταθμεύσουν είτε στην αεροπορική βάση Χουαλιέν είτε στη βάση Τσιαγί της Ταϊβάν, σύμφωνα με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Πηγή: Taiwan News

 

Από το Blogger.