Κάτω από το κρίσιμο όριο των 1300 δολαρίων ο χρυσός - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Κάτω από το κρίσιμο όριο των 1300 δολαρίων ο χρυσός


Ακόμη πιο βαθιά βούτηξε η τιμή του χρυσού, κάτω από το κρίσιμο όριο των 1.300 δολαρίων, κλείνοντας την Πέμπτη στο χαμηλότερο επίπεδο του 2018.
"Το ισχυρό αμερικανικό δολάριο και οι αυξανόμενες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις", επισημαίνει ο Carsten Fritsch, αναλυτής εμπορευμάτων της Commerzbank.
"Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου έχουν σκαρφαλώσει παραπάνω στο 3,12%. Η διαφορά στην απόδοση με τα γερμανικά κρατικά ομόλογα αντίστοιχης ωρίμανσης έχει στο μεταξύ φτάσει τις 250 μονάδες βάσης. H τελευταία φορά που ήταν μεγαλύτερη ήταν σχεδόν πριν από 30 χρόνια", εξηγεί. "Αυτό λειτουργεί υπέρ του αμερικανικού δολαρίου, κατά του ευρώ και επίσης κατά του χρυσού, που δεν αποδίδει τόκο".
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 2,10 δολάρια ή κατά σχεδόν 0,2% στα 1.289,40 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 
Στο μεταξύ, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου πήρε διαφορετική κατεύθυνση, κλείνοντας στα 16,481 δολάρια ανά ουγγιά, με κέρδη 0,7%.
Από το Blogger.