Σχέδιο νόμου στο Κογκρέσο για περιορισμό πώλησης “όπλων” στην Τουρκία… - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Σχέδιο νόμου στο Κογκρέσο για περιορισμό πώλησης “όπλων” στην Τουρκία…


Φρασεολογία η οποία απαγορεύει οποιαδήποτε μεταφορά στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία, μέχρις ότου σταλεί από τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ (σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εξωτερικών) έκθεση προς τις αρμόδιες Επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας της αμερικανικής Βουλής και Γερουσίας, περιέχει το σχέδιο νόμου του Προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα, του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας της αμερικανικής Βουλής, Μακ Θόρνμπερι.
Το σχέδιο έχει εγκριθεί επί της αρχής από την Επιτροπή, με ψήφους 60-1. Θα ακολουθήσει συζήτηση διαφόρων τροπολογιών, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα λάβει χώρα και στη Γερουσία. Αν και δεν αναφέρονται ονομαστικά, οι περιορισμοί αφορούν τις πωλήσεις αεροσκαφών F-35 Lightning II JSF και F-16 Fighting Falcons, ελικοπτέρων CH-47 Chinook και H-60 Blackhawk και πυραύλων Patriot.
Το σχετικό παράρτημα 1251 νομοσχεδίου του προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα, με τίτλο «Έκθεση για την κατάσταση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Τουρκική Δημοκρατία», αναφέρει τα εξής:
«Το παράρτημα αυτό απαιτεί από τον Υπουργό Άμυνας, σε διαβούλευση με τον Υπουργό Εξωτερικών, να υποβάλει έκθεση σχετικά με τη σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας στις Επιτροπές Άμυνας του Κογκρέσου, στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, το αργότερο 60 ημέρες μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας πράξης. Το παράρτημα αυτό απαγορεύει επίσης οποιαδήποτε ενέργεια για… 
Από το Blogger.