Αναστέλλονται τα χειρουργεία στο νοσοκομείο του Ρίου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Αναστέλλονται τα χειρουργεία στο νοσοκομείο του Ρίου


Λουκέτο μπαίνει στα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, λόγω έλλειψης κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), την κάλυψη του χώρου της ανάνηψης των χειρουργικών ασθενών από διασωληνωμένους (που κανονικά έπρεπε να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ), της έλλειψης αναισθησιολογικού εξοπλισμού και της αριθμητικής ανεπάρκειας του νοσηλευτικού προσωπικού. 
Σε συνεδρίαση που έκανε ο Πανεπιστημιακός Χειρουργικός Τομέας χθες, αποφάσισε επίσης να πραγματοποιούνται μόνο επείγοντα χειρουργεία.  Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου διαθέτει ΜΕΘ 10 κλινών και ΜΑΦ 3 κλινών οι οποίες δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες. Κάθε ημέρα μεγάλος αριθμός διασωληνωμένων ασθενών βρίσκεται σε θαλάμους νοσηλείας αναζητώντας ΜΕΘ.
Έτσι, οι ειδικοί αναγκάστηκαν να μετέτρεψουν την αίθουσα ανάνηψης σε ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να αναστέλλονται σε τακτικά διαστήματα τα χειρουργεία.
«Μήνες τώρα οι χειρουργοί και οι αναισθησιολόγοι του ΠΓΝΠ καταβάλλουν υπεύθυνες προσπάθειες καθημερινά να προσαρμοστούν στην ελλειμματική λειτουργία των χειρουργείων και της ΜΕΘ. Δεν μπορούν σε καμία όμως περίπτωση να διαχειριστούν πλέον τις συνεχείς αναβολές των χειρουργείων ούτε πρόκειται να συνδράμουν στην ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι συχνά ενημερώνονται την τελευταία στιγμή ότι δεν θα χειρουργηθούν, αφού εντωμεταξύ έχει προηγηθεί μακροχρόνια αναμονή στη λίστα χειρουργείου και έχει γίνει ο αναγκαίος  προεγχειρητικός έλεγχος.
Και όλα αυτά συμβαίνουν στο μεγαλύτερο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Περιφέρειας, το οποίο με μακροχρόνιες προσπάθειες κατάφερε να αναβαθμίσει με  διεθνή και εθνική αναγνώριση την κλινική και ακαδημαϊκή  προσφορά του. Οι χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων και οι αναισθησιολόγοι του ΠΓΝΠ δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια των ασθενών τους, το επίπεδο του επιστημονικού τους έργου και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στον ανώτατο βαθμό», αναφέρουν οι γιατροί στην ανακοίνωσή τους.
Από το Blogger.