Φρίκη: Ομαδικός βιασμός 16χρονης στην Κρήτη – Ένοχοι οι τέσσερις δράστες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Φρίκη: Ομαδικός βιασμός 16χρονης στην Κρήτη – Ένοχοι οι τέσσερις δράστες


Μια ανατριχιαστική υπόθεση ομαδικού που συγκλόνισε το πανελλήνιο αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. 
Η υπόθεση αφορά στον ομαδικό βιασμό που υπέστη ένα 16χρονο κορίτσι τον Αύγουστο του 2011. Η ανήλικη τότε κοπέλα είχε πέσει θύμα των άρρωστων ορέξεων τουλάχιστον τεσσέρων ανδρών που την εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα.
Οι δράστες τη μετέφεραν από σπίτι σε σπίτι και τη βίαζαν, ενώ της προσέφεραν και ναρκωτικά σε εισπνεόμενη μορφή.
Για την υπόθεση είχαν καταδικαστεί ένας Ηρακλειώτης και ένας Αλβανός οι οποίοι σήμερα κάθονται ξανά στο εδώλιο του δικαστηρίου. Ο Ηρακλειώτης κατηγορείται για βιασμό και ο Αλβανός για κατάχρηση σε ασέλγεια.
Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους σύμφωνα με το κατηγορητήριο ενώ ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας όπως και πρωτόδικα για τον Αλβανό καθώς όταν τελέστηκε το αδίκημα εκείνος ήταν 18 ετών. Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.
Από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων υπήρξε έντονη αντίδραση λόγω της απουσίας πολιτικής αγωγής. Υποστηρίχθηκε ότι ο εισαγγελέας στηρίζεται στις προανακριτικές καταθέσεις καθώς τόσο η κοπέλα όσο και ο πατέρας της δεν είναι παρόντες στο δικαστήριο. Η υπεράσπιση ζήτησε να διακοπεί η δίκη για να έρθει η κοπέλα ή ο πατέρας της.
Από την πλευρά τους πατέρα και κόρη μέσω δικηγόρου διαβίβασαν στην έδρα του δικαστηρίου ένα χαρτί σημειώνοντας ότι λόγο αφόρητης ψυχολογικής πίεσης αδυνατούν να παραστούν στο δικαστήριο. Στο χαρτί αυτό αναφέρεται ότι η κοπέλα σήμερα σπουδάζει ιατρική στη Γερμανία γεγονός που αμφισβητήθηκε από την υπεράσπιση που υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε κέντρο απεξάρτησης.
Από την πλευρά του ο εισαγγελέας σημείωσε ότι μπορεί η 15χρονη λόγω του διαζυγίου των γονιών της να μεγάλωσε σε προβληματικό περιβάλλον αλλά όπως τόνισε » δε θα τη στήσουμε στον τοίχο για μερικά σκουλαρίκια στη μύτη και τον αφαλό. Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι έχει βιαστεί από πολλά άτομα ενώ ήταν σε κατάσταση αδυναμίας.» Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή βρέθηκαν τουλάχιστον 4 ειδη σπέρματος στο σώμα της.
Παράλληλα, υπήρξε σφοδρή κριτική από τον εισαγγελέα έδρας, προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης Ζαχαρία Κοκκινάκη σε βάρος αστυνομικού ο οποίος κατέθεσε για την υπόθεση και σε σχέση με τις προηγούμενες καταθέσεις του διαφοροποιήθηκε σε καίρια ζητήματα. Ο ίδιος επιφυλάχθηκε να διερευνήσει αυτή την αλλαγή στάσης.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η καταγγελία έγινε δύο μέρες μετά το περιστατικό τον Αύγουστο του 2011, καθώς όπως είπε τότε συνήλθε η 16χρονη σε ένα σπίτι στις Πατέλες.
Όπως είπε η ίδια το πρώτο περιστατικό συνέβη σε σπίτι στις Βασιλειές, όπου ένας 26χρονος με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις στο παρελθόν της έδωσε ηρωίνη για να κάνει χρήση. Στη συνέχεια τη βίασε εκμεταλλευόμενος την κατάσταση στην οποία είχε φτάσει λόγω της χρήσης ουσιών, ενώ κατόπιν τη μετέφερε σε διάφορα σπίτια στις Πατέλες και τα Δειλινά όπου και οι υπόλοιποι τη βίασαν εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή της.
Πηγή: cretalive.gr
Από το Blogger.