Ξύλο και ΜΑΤ σε πλειστηριασμούς σε Πάτρα και Λάρισα [εικόνες & βίντεο] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ξύλο και ΜΑΤ σε πλειστηριασμούς σε Πάτρα και Λάρισα [εικόνες & βίντεο]


Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχθηκε απέναντι στους διαμαρτυρόμενους που ζήτησαν το μεσημέρι της Λάρισας να μην βγει στο σφυρί πρώτη κατοικία Βολιώτη ελεύθερου επαγγελματία για χρέος προς τράπεζα, ύψους 42.395 ευρώ.
Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο που ήταν προγραμματισμένο να “τρέξει” τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ζητώντας να μην εκπλειστηριαστεί το σπίτι όπου μένει ο κ. Ηλίας Βαγδούτης με την οικογένειά του, αναφέρει το onlarissa.gr.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου, όλο αυτό ξεκίνησε με ένα στεγαστικό δάνειο που πήρε το 2005 το οποίο αποπλήρωνε μέχρι το 2012. Πριν από ένα μήνα έκανε μια αίτηση στον νόμο Κατσέλη αλλά δεν έγινε δεχτή λόγο εμπορικότητας, ωστόσο ο ίδιος απευθύνθηκε στην τράπεζα για να κάνει διακανονισμό.
Η τράπεζα φάνηκε να είναι συνεργάσιμη και του πρότεινε να καταβάλει το ποσό των 1000 ευρώ σαν προκαταβολή και μετά να υπογράψουν ένα συμβόλαιο των 420 ευρώ μηνιαίος για 34 χρόνια. Παρόλο που ο διακανονισμός ήταν πολύ μεγάλος ήταν έτοιμος να το δεχτεί γιατί είναι η πρώτη κατοικία του. Στην πορεία όμως η τράπεζα άλλαξε στάση και του ζήτησε επιπλέον 4000 ευρώ και μετά από επικοινωνία που είχε ο δικηγόρος του με την τράπεζα ενημερώθηκε πως το ποσό των 420 ευρώ ισχύει μόνο για τα τρία πρώτα χρόνια, στη συνέχεια κάθε τρία χρόνια το ποσό θα αυξάνεται κατά 15%.
Ο ίδιος δηλώνει πως «άμεσα ενδιαφερόμενος αυτή την στιγμή είναι μόνο η τράπεζα».
Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων έλαβε άδεια και ανέβηκε στο συμβολαιογραφείο, ζητώντας από τη συμβολαιογράφο να έρθει σε επαφή με την τράπεζα, ζητώντας τη ματαίωση του πλειστηριασμού.




Αγριο ξύλο έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην Πάτρα

Συμπλοκή σημειώθηκε πριν από λίγο στην οδό Βότση στην Πάτρα ανάμεσα σε συγκεντρωμένους κατά των πλειστηριασμών και δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να εισβάλλουν σε συμβολαιογραφικό γραφείο όμως απωθήθηκαν, από τα ΜΑΤ με χημικά, σπρωξιές και με την χρήση των γκλομπ. Μάλιστα υπάρχει ένας μικροτραυματισμός από γκλομπ, γράφει το patrastv.gr.

Η πορεία με τη συμμετοχή περίπου 40 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνθηκαν προς τα συμβολαιογραφικά γραφεία της οδού Βότση, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί για να διεξάγουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Αυτή την ώρα βρίσκονται στην οδό Βότση 52 μαζί με ακόμη 30 περίπου άτομα που ανήκουν σε σωματεία, συλλογικότητες, πολίτες και φοιτητές.
Στην κινητοποίηση μετέχουν και αντιεξουσιαστές και συγκεκριμένα μέλη της αναρχικής ομάδας «Δυσήνιος Ίππος», οι οποίοι σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: 
¨»Εδώ και πολλούς μήνες, συγκεντρωνόμασταν κάθε Τετάρτη μεσημέρι μπροστά στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας για να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς κατοικιών συνανθρώπων μας. Μαζί με άλλους αγωνιστές, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες και οργανώσεις, έχουμε κατορθώσει -προς το παρόν- να θέσουμε αναχώματα στην απόπειρα υφαρπαγής της πρώτης κατοικίας από το κράτος και τις τράπεζες. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνταν από πλήθος ανθρώπων στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Κινητοποιήσεις που κατά καιρούς έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και είχαν ως αποτέλεσμα τις διώξεις αρκετών αγωνιστών.
Η αδυναμία του κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος να αντλήσει συναίνεση στους σχεδιασμούς του, οδήγησε στην υιοθέτηση της μεθόδου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μέσω της  σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διεξάγονται με την επιμέλεια των κατά τόπους συμβολαιογραφικών γραφείων σε ποικίλες μέρες και ώρες. Σε αρκετές περιπτώσεις αγωνιστές επιχείρησαν να μπλοκάρουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κατασταλτική μανία του κράτους.
Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για άμεση λειτουργία του συστήματος από το Σεπτέμβρη 2017, τεχνικά ζητήματα, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, δεν επέτρεψαν την εφαρμογή του. Στην πραγματικότητα, η ανάπτυξη ενός μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος υπεράσπισης της στέγασης και των βασικών κοινωνών αγαθών σε συνδυασμό με την ευρύτερη η όξυνση της κοινωνικής οργής και αγανάκτησης που γεννά η επίθεση των αφεντικών, διαμόρφωσαν κλίμα πλήρους κοινωνικής απονομιμοποίησης του μέτρου με συνέπεια η έναρξη του να αναβάλλεται, για περίπου 7 ολόκληρους μήνες.
Πιστοί σύμμαχοι σε όλη αυτή την επιθετική κίνηση του κράτους και του κεφαλαίου είναι τα μεγάλα συμβολαιογραφικά γραφεία, που λειτουργούν ως το μακρύ χέρι των τραπεζών αναλαμβάνοντας την υλοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών…
Σήμερα, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διεξάγονται σε πολλά συμβολαιογραφικά γραφεία κάτω από πλήθος μαζικών κινητοποιήσεων έξω από αυτά και υπό την προστασία της αστυνομίας, η οποία πολλές φορές επιτίθεται στους διαδηλωτές και πραγματοποιεί συλλήψεις.
Μέχρι τα μέσα Απριλίου κανένα συμβολαιογραφείο στην Πάτρα δεν είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει ηλεκτρονκό πλειστηριασμό.  Το πρωί της Τετάρτης 18/4 έγινε γνωστό ότι το συμβολαιογραφείο της  Αθηνάς Ραβαζούλα, στη Βότση 52, θα πραγματοποιήσει πλειστηριασμούς σπιτιών της πόλης του Αγρινίου. Έπειτα από την παρέμβαση αρκετών αγωνιστών, τελικά κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε.
Λίγες μέρες μετά, το βράδυ της Τρίτης 24/4 έγινε γνωστό ότι, εκτός από το συμβολαιγραφείο Ραβαζούλα, τα συμβολαιογραφεία της Παπαγεωργίου Βασιλικής στη Bότση 21 και της Μητροπούλου Ειρήνης στην Κανάρη 45 θα επιχειρήσουν να διεκπαιρεώσουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Πραγματοποιήθηκαν μαζικές κινητοποιήσεις έξω από τα εν λόγω γραφεία, όμως η ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ που έφραξαν το δρόμο στο κίνημα, εξασφάλισε τη διεξαγωγή τους.
Για την Τετάρτη 16 Μάη είναι προγραμματισμένοι μια σειρά ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στα συμβλαιογραφεία Ραβαζούλα (Βότση 52) και Παπαγεωργίου (Βότση 21). Από την πλευρά μας, καλούμε τον κόσμο του αγώνα σε επαγρύπνηση για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις, όπου επιχειρείται η υφαρπαγή του κοινωνικού πλούτου στην περιοχή μας και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε με κάθε τρόπο απέναντι στο κράτος και τους μηχανισμούς του στην προσπάθεια λεηλασίας της λαϊκής κατοικίας. Η στέγαση, όπως και η πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία) είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα και θα τα υπερασπιστούμε απέναντι στο κράτος το οποίο χτυπώντας για μια ακόμα φορά τα κατώτερα και πιο φτωχοποιημένα κοινωνικά στρώματα επιβεβαιώνει το διαχρονικά αντικοινωνικό του ρόλο. Οποιοσδήποτε συμβολαιογράφος επιχειρήσει να συνεισφέρει στην υλοποίηση των πιο αντικοινωνικών σχεδιασμών του κράτους και του κεφαλαίου οφείλει να γνωρίζει ότι θα πρέπει να σηκώσει και το κόστος των επιλογών του. Αυτή είναι η στιγμή που οργανωμένα, συγκροτημένα και μαχητικά, το κίνημα πρέπει να σταθεί στο ύψος της περίστασης και να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζεται.
Ο μόνος δρόμος για να καταφέρουμε να απαντήσουμε στην επίθεση που εξαπολύουν το κράτος, οι τράπεζες και τα αφεντικά είναι ο δρόμος των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες, γνωρίζοντας τις πραγματικές τους ανάγκες, πρέπει να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να οργανωθούν και να αγωνιστούν, συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα, μακριά από κάθε λογής διαμεσολάβηση και παραγοντισμούς. Σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, στα σχολεία και τις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους δρόμους, μακριά από οποιαδήποτε κομματική και συνδικαλιστική χειραγώγηση που αναπόφευκτα οδηγεί στην αποδυνάμωση και στον εκφυλισμό του κοινωνικού και ταξικού κινήματος. Πλέον γίνεται αντιληπτό ότι οι από τα κάτω της κοινωνίας, δεν μπορούν πια να έχουν καμία εμπιστοσύνη και δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους κάθε λογής επίδοξους διαχειριστές και διαμεσολαβητές της κοινωνικής οργής. Ο μόνος δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης είναι οι αυτοοργανωμένοι, ακηδεμόνευτοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες της βάσης, για τη συνολική ρήξη με το σάπιο σύστημα και την ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού.
Τονίζουμε πως οι ύπουλες μεθοδεύσεις του κράτους, των αφεντικών, των τραπεζιτών και των συμβολαιογραφικών τους εκπροσώπων θα πέσουν στο κενό. Καμιά απόπειρα έξωσης δεν θα γίνει ανεκτή. Να περιφρουρήσουμε τις γειτονιές μας, να εφαρμόσουμε στην πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη και την ταξική αυτοοργάνωση.
Να συνδέσουμε τους μερικούς και αιτηματικούς αγώνες για μόνιμη και σταθερή εργασία, για πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της στέγασης, της περίθαλψης, της εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, με το συνολικό και επίκαιρο κοινωνικό και πολιτικό αίτημα για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας και για τον ελευθεριακό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Για την κοινωνία της ισότητας και της αλληλεγγύης. Της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!
Από το Blogger.